od Bea 6.12.2005 13:35
Aj mne ako laikovi s ten časopis pozdával. Podľa mňa je dobre, že je robený "vedecko-populárne", pretože ak by bol príliš "chovateľský" tak by prišiel o širokú verejnosť,ktorá sa o mačky síce zaujíma, ale odborné detaily ich neinteresujú, resp, im nerozumejú.. Bežný laik aj tak nechápe systém "odmeňovania" na výstavách.. Mne tá ročenk apripomín a"NAŠE KOČKY", časopis, ktorý odoberám z Čiech a ktorý mi veľmi konvenuje svojou kombináciou - zaujímavé, ľahko zrozumiteľné články pre laikov a zopár odborných strán (napr v súčasnosti o genetike) pre odborníkov a chovteľov.. Priznám sa, že tie preskakujem, lebo najneskôr po štvrtej kombinácii skratiek a kódov som stratená..
Inak, nemyslím si, že človek, ktorý si chce kúpiť mačičku, hľadá podľa úspešnosti CHS - proste ide na internet a pozerá si stránky jednotlivých CHS a ktoré s mu páčia, ho niečím oslovia alebo tam nájde mačičku, ktorá sa mu páči, tú CHS kontaktuje...
Neviem, aký je systém nahlasovania výstavných úspechov u nás - či existuje nejaký register na ZSCH, na ktorý sa hlásia úspechy z absolvovaných výstav... Skôr asi nie, však?
Bea STANKOVIČOVÁ
Bratislava
P LESTER z Žitného ostrova, SK (bri a), kastrát, * 20.6.2003
GIC MERLIN Magic Kiwi ´s of Eulalie, CZ ( RAG n 03) , * 20.3.2005
CORY Linea Aurea, SK (Golden retriever), fenka, *18.3.1999-8.8.2011
Eulalie Fabien Christopher, CZ (RAG a 03)