od Cates 28.9.2010 7:43
Kocúrik Hardynko bol s PP, mal 5 mesiacov, chovatelke som dala vedieť čo sa stalo. Pitvu sme tiež dali robiť a takisto aj odobraté vzorky krvi a tekutiny s brucha som poslala do BA na vyšetrenie. Pani chovatelka zo svojej stránky už odstránila vrh D, z ktorého je náš kocúrik a ani mi na tú smutnú správu neodpísala. Myslím, že ak sa dokáže , že umrel na FIP, je len jediná možnosť odkial to mal a to z chovu. Už si to doniesol zo sebou, nebol v kontakte so žiadnou mačkou. Bývame v byte a už ked sme si ho priniesli bol spavý a hral sa krátko, pripisovali sme to tomu, že je to britka. Lenže pravdepodobne stresové faktory zohrali rolu, že choroba prepukla. A testy na FIV, FIP A FeLV, má len otec, a aj to z roku 2009. Lekári povedali, že takéto testovanie je pre kontrolu dobré zopakovať o tri mesiace. Matka kocúrika testy vraj má, len to nie je uvedené. A áno asi bolo naivné a hlúpe, že sme si nevyžiadali papiere k nahliadnutiu o infekčnom ochorení. Niečo také nás proste nenapadlo ani vo sne, že nám kocúrik po 2 mesiacoch uhynie.Ale je to malá stanica a mačičky z predchádz. vrhu chodia aj po výstavách. V zmluve máme len to, že vyzerá zviera zdravo v čase odberu, že nemá viditelné parazity, výtok z nosa...atd., ale o niečom takom ako skrytá infekcia tam nie je ani slovo. Bol to náš prvý kocúrik, dva mesiace sme na nho čakali a práve aj preto sme si brali z CHS, pretože sme predpokladali, že je to záruka a serioznosť....Lenže..dám ešte pani chovatelke čas, aby sa ozvala, predsa len možno je to aj pre nu šok. A možno ani nie , kedže matka mačiat nemá uvedené, že je testovaná. Skrátka vačšinou, kto to nezažije alebo sa nedočíta o niečom takom, ani ho nenapadne, že sa niečo také može stať.
Doktor Hardy *12.4.2010 - +27.9.2010