Vážený pán Vereš!
Dovoľte mi postupne zareagovať na Vaše pripomienky.
Chcela by som Vám objasniť, prečo v živote nikdy nebudem uznávať chov tzv. "čistokrvných mačiek bez PP" - a to z jedného jediného dôvodu. Pokiaľ sa nechcem venovať skutočnému CHOVU /rozumej s PP/ mačiek určitého plemena s cieľom zdokonaľovať dané plemeno a eliminovať dedičné vady, ktorými práve čistokrvné zvieratá môžu trpieť - čiže mi nezáleží na tom PP - vyberiem sa pekne krásne von na ulicu alebo do hociktorého útulku, a tam si vyberiem mačičku, akú chcem, sú ich tam desiatky, ak nie viac! Tým, že "niekto" bezhlavo a bez príslušných znalostí produkuje "čistokrvné" mačiatka bez PP, oberá o domov desiatky opustených mačiatok a ako bonus nerobí absolútne nič pozitívne pre vývoj daného plemena. Ak teda, ako tvrdíte, mačky nesmierne milujete, prečo potom robíte takéto veci? Či milujete len tie svoje, ktoré Vám prinášajú zisky a osud tých obyčajných nešľachtených domácich mačiek je Vám ľahostajný? Píšete, že ste ich pár zachránili zaplatením operácií, ktoré potrebovali. Potom by Vám teda nemali byť ľahostajné ani tieto - lenže potom skutočne nepochopím, prečo konáte tak, ako konáte

?
Tvrdenie, ktorým niektorí argumentujú, že nie každý má na to, aby si kúpil mača s PP, je absolútna blbosť.
Add 1: Mačatá s PP sú neraz lacnejšie než mačatá bez PP, osobná skúsenosť.
Add 2: Pokiaľ nemám na nákupnú cenu mačaťa s PP, ako budem mať na ostatné položky, týkajúce sa celoživotnej starostlivosti o mačku - nákupná cena tvorí skutočne len zlomok výdavkov, ktoré musí človek do zvieraťa vraziť.
Prosím Vás, len tu nechoďte na nás s tým, že ste chceli dopriať mačkám tú „radosť“ mať mačatá

Ja teda mám veľmi rada všetky zvieratá, nielen mačky, ale v živote nepochopím ľudí, ktorí si ich zamieňajú s ľuďmi – vždy je to len na škodu zvieraťa!!!!!! Mačka nepociťuje radosť z toho, že bude mať mačatá

MAČKA NIE JE ČLOVEK

Je to jej praobyčajný zvierací pud, ktorý ju poháňa k rozmnožovaniu!!!
Už viackrát som sa stretla s týmto postojom a vždy sa mi rozum nad tým zastavuje, ako môže niekto takto uvažovať!!! Ešte u detí to pochopím, tie sú schopné uveriť tomu, že seriálový „komisár Rex“ dokáže obsluhovať kopírku preto, že si chce niečo odfotiť a nie preto, že ho jednoducho naučili, na ktorý gombík má položiť packu. Ale že podobne uvažujú aj dospelí ľudia, nad tým sa mi fakt rozum zastavuje...
Presne ako píše Andrea – píšete, že je samozrejmosťou, že mačatá bez PP nebudú do chovu. A Vy teda ako potom prečo na mačkách bez PP odchovávate

Či pre iných to samozrejmosť má byť, len pre Vás nie
Kastrácia sa dá „poistiť“ v poriadnej zmluve, len či Vy tie zmluvy skutočne uzatvárate

Tu ABSOLÚTNE nejde o to, čo chce mať v zmluve kupujúci - je to raz MOJ odchov, preto len a jedine JA rozhodujem o tom, čo bude v zmluve

Pokiaľ má so zmluvou nejaký problém kupujúci, má jednoducho smolu! Nie som ochotná ustúpiť ani v najmenšom, nakoľko všetky body, ktoré do zmluvy dám, sú tam len pre dobro mačiatka z môjho odchovu! Pokiaľ ich niekto nechce akceptovať, mača mu nedám a tým sme skončili s akoukoľvek debatou.
Hm, vy neposkytujete žiadne rady, ktoré sa týkajú chovu mačiek?

Objasnite nám to, prosím Vás. Podľa mňa by malo byť samozrejmosťou, že chovateľ je v kontakte s majiteľom zvieraťa a poskytuje mi príslušné rady, týkajúce sa chovu a starostlivosti o mačky. Leda by teda nemal AKÉ poskytovať, ale to by Váš problém byť nemal...
K Vášmu spôsobu „úpravy“ srsti mačky sa radšej nebudem príliš vyjadrovať. Som teda veeeľmi zvedavá, ako sa bude ksichtiť mačka pri česaní, keď ju nadšený nový majiteľ raz do týždňa pôjde očesať
Okrem toho, myslím si, že „česanie“ peržanky je tak náročné, že malé dieťa by ju nemalo čo česať, či pôjde o mača alebo o dospelú mačku!!!!!! To predsa nie je len o vyčesaní „gúb“ zo srsti!!! Ale to by ste Vy sám mali veľmi dobre vedieť, či nie?
Upravujete im teda tú srsť ešte nejako, okrem „česania“ raz do týždňa?
A to že nepadajú chlpy... No bodaj by padali, keď sú všetky jedna veľká guča na mačke!!!
To, že je vhodná pre alergikov, tak to už je ozaj snáď vtip, nie?!

Keď to predsa dáte do inzerátu, každý si to automaticky spojí s alergiou na mačaciu srsť!!! A kto Vám môže naletieť na výrok, že per mačka je vhodná pre alergikov, musí byť čistý idiot, jedine to by ho ospravedlňovalo /a nemyslím to ako nadávku, ale ako diagnózu/, viac k tomu nemám čo dodať.
Čo sa týka Vašej webovej stránky... Máte pravdu, nie je až tak rozšírené, že by inzerenti dávali do inzerátu fotografie rodičov. Ale aký problém máte so zavesením dvoch blbých fotiek na Vašu STRÁNKU??? Je to otázka 5 minút aj s odfotením mačky a kocúra!!! Navyše keď stránka funguje už dlhšiu dobu!
Platba poštovým peňažným poukazom... Nehnevajte sa, ale toto je priam lepidlom na rôznych neserióznych záujemcov, ktorým je šumafuk, akú mačku budú mať doma, hlavne aby s tým mali čo najmenej komplikácií! Z Vašej strany ide o nalákanie čo najväčšieho počtu kupujúcich ak Vám tak záleží na Vašich mačiatkach, ako píšete, toto by ste tam nikdy nezverejnili!
Iné je, dohodnúť sa s niekým na takomto spôsobe „kúpy“ dodatočne - vyberie si mača osobne, peniaze pošle poštou a Vy mu ho doveziete /zjednodušene povedané/ - a iné je vycapiť si to na stránku ako „akciový spôsob“ predaja mačiatok!
Na záver ešte jedna poznámočka. Spomínali ste, že kto je bez viny, nech hodí kameňom ako prvý. Môžem Vám teda povedať, že ja tým kameňom, čo sa týka mačiek, môžem kľudne hodiť.