Ahoj! No proti blchám je naozaj veľa prípravkov a veľa značiek pipiet, len problém u nás bol, že u niektorej značky to po istej dobe prestalo fungovať a museli sme hladať inú. Obojky sme tiež vyskúšali (stratil ich minimálne 50), ale strašne smrdia, sú tvrdé a škaredé a jedna značka - bez zápachu- spôsobovala alergiu na koži. Šampon má veľmi krátky účinok, skoro by som povedala, že len jednorázový. Každopádne môžem povedať, že môj kocúr (polobytový) vyskúšal na sebe takmer všetky u nás dostupné antiparazitiká a nakoniec ho zabilo očkovanie.
Takže moja rada je, nemuchlať sa s voľne pobehejúcimi zvieratkami, lebo okrem toho, že blchy štípu, prenášajú veľa chorôb a dokonca aj zárodky parazitov, atď. Teraz mám nové mačiatko - výhradne v byte a som rada, že nemusím tolko investovať do "chémie" , lebo ani jeden z prípravkov nezaručil úplnú ochranu pred vonkajšími parazitmi. A keďže máš krásnu bytovú mačku, myslím, že je v tvojom záujme, aby ti neochorela. Takže žiadne hladkanie cudzích zvieratiek a po príchode domov umývať ruky

.