od Monika 13.10.2005 15:01
lenka napísal:chcela by som sa poradiť - mám kocúrika (miešanca tureckej angory), ale pôvodní majitelia mi nevedia povedať kto je otcom (mačka sa im raz stratila a vrátili sa im štyri)

dá sa to nejako zistiť? zatiaľ som si na ňom nevšimla znaky iného plemena - vyzerá úplne ako čistokrvná angora (a to som si pozrela hádam všetky dostupné fotky TUA)
neviem prečo, ale v poslednom čase nad tým stále rozmýšľam

Pokial sa niekomu turecka angora z vonku vratila tehotna, tak velmi pochybujem, ze otcom je turecka angora, vzhladom na pocet jedincov behajucich po uliciach... Maciatka v jednom vrhu mozu byt vyzorom velmi rozdielne. Skor by som si na Vasom mieste nechala poslat fotky surodencov, alebo si ich pozriet. Ale genetickym testom sa podla mna plemeno otca urcit neda. Takyto test sa da vyuzit v pripadoch ked mate doma dvoch chovnych kocurov a neviete, ktory Vam nakryl macku...
A nezabudajte, ze je uplne jedno ci Vas kocur je cistokrvny alebo nie. Ked uz je nezodpovednostou ludi na svete, tak ho treba lubit bez ohladu na to akeho ma otca
Ale poslite mi fotky Vasho kocurika, rada sa na ne pozriem na mail
bosakova@kayrakedi.sk 
„Keby sme sa ku každému, koho stretneme, chovali s rovnakou nežnosťou, ktorou zahŕňame mačku - tiež by priadli."
„Mimochodom, ak sa rozhovoríme o mačkách, je takmer nemožné, aby sme boli považovaní za osobu celkom normálnu."
Selma /DOM kastrát, *09.09.2001
EC. Miša Mafia /EUR n 24, kastrát, *13.04.2002, †14.03.2011
GIC. Klára Alexandra Ché /EUR ns 24, kastrát, *09.08.2001
CH. Agnii Haricat, CZ /TUA e 22, kastrát, *14.02.2003