lenka napísal:tak to si ma teda velmi nepotesila

ja som dufala, ze sa vyblaznia cez den a v noci nas nechaju spat - teraz chodim do postele o polnoci - vtedy je uz Boni dostatocne unaveny a nerobi randal - o pol siestej, ale uz zasa vstava a vyvadza

No mačky su predovšetkým nočné tvory, takže nemajú potrebu cez deň lietať. A hlavne, keď sú spoločenské ako tie naše, tak jednoducho potrebujú tvoju prítomnosť. Naše baby su aktivne asi pol hodku po mojom príchode domov okolo pol piatej poobede, zaľahnú zas, keď idem so psom a okolo 21:00 začnú lietať po izbách, z čoho je na vetvy aj náš fox a snaží sa k nim pridať, ale je ako sloník v porceláne

. My ratujeme všetko neupevnené. Zaľahnú zas okolo pol dvanástej a o tretej sú zas čulé. Od kedy máme dve izby, nemajú v noci prístup do spálne, pretože sme sa vôbec nevyspali pri ich nočných hrách /1 z mačacích stromov je priamo pri posteli a skákali nám po hlavách

). Nedožadujú sa vstupu (lebo sa im z neznámych dôvodov páči viac tá druhá izba - je tam trochu chladnejšie a doobeda v nej svieti slnko, takže možno preto), až ráno o pol šiestej, kedy cez týždeň vstávame. Sú teda spoľahlivý budíček, ale budia nás aj cez víkend o tom istom čase

. To v polospánku vstanem, otvorím dvere, ony sa na mňa vrhnú, idú si hlavy roztrieskať o moju a snažia sa mi olízať každá svoju obľúbenú časť tela. Do 15 minút sa usalašia a spia ďalej.
A druhá/tretia/... cica má výhodu v tom, že sa spolu zahrajú po mačacom, nebudeš ju obmedzovať svojou veľkosťou a neschopnosťou odraziť sa od steny a pristáť priateľovi na bruchu

a o to častejšie sa na tebe len usalašia a budú vyžadovať lásku.