nina napísal:myslím, že riziko je dosť veľké, pretože doma to mačička pozná a vie sa orientovať, aj keď zájde ďalej, ale na dovolenke by som to neriskovala, pretože sa môže zatúlať, či už dobrovolne pri spoznávaní okolia alebo nedobrovoľne prenasledovaná zvieraťom či človekom, a keďže to nie je jej teritórium, nebude sa vedieť vrátiť. Poznám ľudí, ktorí si mačku zobrali na chatu a viac ju nevideli....okrem toho mačky neznášajú cestovanie je to pre nich stres, lepšie im bude doma

Nesúhlasím s tým cestovaním.
Môj kocúrik si na cestovanie zvykol, ba dokonca si ho užíva. Býva úplne voľne v aute. Obcas sedí na mieste spolujazdca, ale najradšej ide dozadu, kde miluje sedieť hore za zadným sklom a sleduje cestu zozadu. Alebo nen tak drieme na sedadle.
Kôli cestovaniu som mu kúpil prepravku, ale to nemá rád. Neohrozuje ma pri šoférovaní ani najmenej, je úplne vzorný cestovateľ. Chodievam s ním skoro každý týždeň na chalupu, kde vyrastal, cesta trvá asi 1 hodinu a 15 minút.
A ešte napíšem, že keďže na chalupe vyrastal, je tam ozaj happy, veľmi sa tam vždy teší. Doma je síce už v Bratislave, ale tam si zase užíva prírodu.