Lubor: Tak to by som potrebovala, aby nám myši úplne zmizli, lebo je to fakt otras. Nechytia sa vôbec do pascí, kradnú nám žrádlo pre psov, kadia na poličky v špajzi, smrdí to tam... až sa za to hanbím. Kúpili sme pred časom 50 ročný dom, no a tie myši tam začali chodiť tak viac, keď sme sa tam zabývali. Asi preto, lebo tam máme potraviny alebo čo. Sú tak drzé, že si počkajú, kým prídem do špajze a vtedy začnú šuchotať, alebo sa mi aj nejaká myš ukáže, no hneď sa zasa schová. Ja ako človek ju nemám šancu chytiť.
Samozrejme, že nechcem mačičku iba z materiálneho hľadiska ako chytača myší. Vždy som mačku chcela, no v byte to nešlo, lebo som tam mala psov, morčiatka, potkaníky, takže som čakala, až bude ten dom. Tam mám morčatá a potkaníky v samostatnej prístavbe a psy sú síce hlavne vnútri, ale majú k dispozícií aj schopnú záhradku, takže až teraz sú na mačičku vhodné podmienky. A tie myšiská ma iba utvrdzujú v tom, že ju chcem a navyše aj potrebujem

. A je to aj dobrý argument pre manžela, ktorý mi ju zatiaľ neodobril, že však ju potrebujeme na chytanie myší! Lebo manžel je taká tvrdá hlava a navyše dosť neschopák - sám s tými myšami nie je schopný spraviť nič, ale mačičku mi zatiaľ dovoliť nechce, ale lámem ho pomaly, ale isto

).
Je nejaký rozdiel v tom, či chytá myši kocúr alebo mačička? Že či je niekto z nich v tom viac šikovný. Lebo ja by som chcela skôr mačaciu dámu asi. Ale chcela by som ju dať vo vhodnom čase vykastrovať, aby nemala stále mačiatka. Bude mi loviť myšky, aj keď bude vykastrovaná? Nestratí záujem o hru, teda lovenie myší?
Kedy je vhodný vek na kastráciu mačičky?