Mám osem mačiek (5 kocúrov) a 3 mačky - všatko kastráti. Tiež cez moju domácnosť prešlo niekoľko "dočasných" mačiek. Robia to všetky a je to vrcholný prejav dôvery v človeka a je to zároveň väzba na časy, keď dospelák bol malé mača a pil od matky. Čítala som v x publikáciách, že mačka si k človeku vytvára vzťah mačata k matke, keďže u človeka čoby veľkej čudnej mačky môžu zostať bezstarostní a závislí. A hlavne s anemusia pasovať s každodennými starosťami, kde čo uloviť, ako sa vysporiadať s votrelcom a pod..... Niektoré z mačiček sa aj pricucnú - v malom veku doslovne, v dospelosti je to skôr náznak. Moja Mačička Maličká do troch rokov vždy využila vhodnú chvíľu (najmä pri lenošení pri telke v polohe ležmo) a usadila sa mi na ramene a pumpovala o dušu a bavlnené tričko som mohla potom rovno hodiť do prádla, ale najskôr usušiť

Teraz má už 6 rokov a večer mi vždy vyskočí k ľavému ramenu, pošlape si celá v extáze a potom sa na rameno uloží a spí tam dovtedy, kým ju zrejme v spánku nevydurím. Je to náš rituál. Niekdy mám aj jemné škrabance, keďže pri mliečnom kroku sú pazúriky vytiahnuté. Ale čo by človek pre pohodu svojho miláčka neurobil

Keď sa naviac cíti poctený