INA S. napísal:stefaniaJ napísal:etelka napísal:Rada y som poziadala o radu,moja dlhosrsta macicka ma miestami dredy na srsti. Rozmyslam nad tym,ci ju dat ostrihat. Volala som do jedneho salonu,tam mi povedali,ze macicku treba dat uspat a total vyholit do hola. Neviem no...ci az takyto extrem musi byt ? ma niekto skusenost?
ahoj,ja svojho kocúrika dávam strihať pravidelne...najprv som musela lebo mal problem s plesňou na koži a teraz ho dávam pravidelne tak 3-4krát do roka

hmmm ,to je zaujímavé,ja by som to chcela vidieť ako to prebieha,dávaš ho strihať v klasickom salóne pre psov? ...a bez narkózy zrejme lebo 3-4 krát ročne uspať je dosť riskantné a veterinár by to zrejme tiež nerobil...
no a na drujej strane sa ti zrejme dlhosrsté mačky páčia inak by si takú doma nemala a preto mať ju stále na krátko tak to radšej krátkosrstú ...
strihá mi ho babenka ktorá strihá psíkov,ale ma skúsenosti aj s mačičkami,bez narkózy...najprv som jej pomáhala ho držat,ale zistili sme,že nie je treba lebo pekne drží sám,tak teraz jej ho len odnesiem a o pol hodinku si preňho dojdem.Páčia sa mi dlhosrsté mačičky,preto som chcela peržana,ale keď sme ho dali ostrihať kvôli tej plesni tak mu narástla krajšia srsť a už som si naňho takto zvykla.A je to dobré aj na jar keď viacej plzne,nemám po celom byte chlpy...